Savjeti za sretan dom

10.05.2012.

Pažljivo odaberite svoj madrac i posteljinu

Spavamo zatvorenih očiju, međutim to ne znači da ne vidimo.

Naš mozak stvara imaginarne scene koje nazivamo snovima. Dok spavamo, cijelo tijelo radi intezivno.

Stoga je jako bitno da svom tijelu podarimo najbolje uslove za zdrav i kvalitetan san.

Relaksirajte se prije spavanja

Kako bi trebalo da izgleda jedno ovakvo okruženje? Kao prvo ono mora osigurati opuštajuću atmosferu za mišiće. Moderna nauka koja se fokusira na studije koje govore uticaju sna na zdravlje pruža rezultate koji govore da je najbolje za san koristiti kvalitetan madrac.

Kvalitetni madraci sadrže Ecocell memorijsku pjenu koja ima veliki i zdrav uticaj na tijelo tokom spavanja.

Cijeli krevet mora odgovarati tijelu

Ukoliko nemamo mogućnost da spavamo na krevetu sa dovoljno kvalitetnim karakteristikama, soluciju je moguće pronaći u vidu nadmadraca. Dokazano je da nadmadraci sa Ecocell pjenom imaju pozitivne i djelotvorne učinke na ljudski organizam.

Dodaci poput srebrnih vlakana mogu pružiti sjajnu zaštitu protiv vlage i visoke temperature.

Ono što nam pruža madrac svakako bi trebalo biti propraćeno kvalitetnim jastukom.  

Oblici anatomskij jastuka vjerno prate konture tijela, vrata i glave. Najudobniji materijali za jastuke su isti oni od kojih se prave madraci.

Bitno je istaći da su materijali od kojih su napravljeni anatomski jastuci nježni prema koži, stoga ujutro po buđenju, osobe sa osjetljivom kožom sigurno neće imati problema sa ožiljcima ili neugodnim otiscima.

Jedno rješenje za sve potrebe

Dobrobiti koje se mogu dobiti sa madracem i jastukom, dodatno se mogu poboljšati sa kvalitetnim jorganom.

Često zaboravljamo koliko je kvalitetan jorgan bitan za zdrav san. U obzir svakako treba uzeti materijal od kojeg je on napravljen.

Najbolji jorgani su oni sa dva lica, koji pružaju ugodnu podršku snu kako zimi tako i ljeti.

Mislite o svom zdravlju

Osluškujte svoje tijelo i omogućite mu najudobniju atmosferu za kvalitetan san. Materijali vašeg kreveta su mnogo bitniji od samog vizuelnog dojma i boja.

Najbolja rješenja su svakako proizvodi sa Ecocell memorijskom pjenom i 2 u 1 rješenja koja nude pogodnosti pri različitim temperaturama.

04.05.2012.

Stop neredu u dječijim sobama

Dječje sobe su konstantni izvor nereda koji se nerijetko "preliijeva" i u ostale dijelove našeg doma.

Hrpe igračaka, dječjih radova, kostim i krune, a da ne govorimo o tonama "vrijednih" papira, reklamnih letaka i kutija koje nipošto ne smijete baciti!

Evo kako možete stati na kraj čudovištu zvanom nered u dječjoj sobi.

"Organizirana" dječja soba

Riješite se nereda u dječjoj sobi uz pomoć naših savjeta. Ako dobro odradite ovaj organizacijski posao, dječja soba može gotovo uvijek biti u relativno urednom stanju, a pospremanje će biti gotovo dok kažete "keks".

Organizirajte dječja umjetnička djela

Vaše dijete izrađuje vrhunska umjetnička djela (barem ono tako misli, a i vi ponekad). Ali kuća nije dovoljno velika za sve njih. Evo nekoliko kreativnih ideja kako „izložiti“ i „uskladištiti“ umjetnička djela vašeg malog Picassa:

  • uokvirite nekoliko umjetničkih djela i izložite u dječjoj sobi ili drugom prostoru. Svaka 2 mjeseca zamijenite stare radove u „galeriji“ s novima. Novi radovi u okvire, stari radovi u smeće ili kutiju

  • ako se dijete ne može odvojiti od dragocjenih umjetničkih djela, skenirajte ih ili fotografirajte i pohranite na kompjuter, a originale ipak bacite u smeće

  • najbolje radove stavite u kutije s dječjim uspomenama i pospremite na sigurno mjesto

  • neka dijete odabere 20-tak radova. Skenirajte ih i napravite digitalnu izložbu u obliku slide-show-a (ne zaboravite pokazati ponosnim bakama i djedovima)

  • neka vaše dijete odabere 12 najboljih radova. Skenirajte ih i izradite nekoliko kopija kalendara koji ćete pokloniti članovima obitelji.

  • ne zaboravite da su dječja umjetnička djela savršen dar za bake i dede, stričeve i tetke itd. Umjesto da troše novac na kupnju raznih drangulija, ohrabrite djecu da poklone svoje radove kao poklone za najdraže osobe.

I čišćenje može biti zabavno

Igra je djeci najvažnije iskustvo. Kroz igru se razvija motorika, mašta, vještine čitanja kao i matematičke vještine. Ali gotovo svaka igra završava sa neredom, koji je potrebno pospremiti. Ovdje se javljaju problemi i negodovanja, koja možete smanjiti uz nekoliko zabavnih ideja koje i čišćenje čine igrom.

Umjesto da djetetu kažete „Pospremi svoju sobu“, podijelite taj zadatak na više manjih, svakodnevnih zadataka (u trajanju od 15 minuta) i u sedmicu dana soba bi trebala biti čista. Ovisno o dobi djeteta, pomozite ili nadzirite njihov rad, barem u prvih nekoliko sedmica. Počnite tako da sve u sobi ima svoje mjesto i da su površine raščišćene.

Izvor: domza5

Savjeti za sretan dom
<< 05/2012 >>
nedponutosricetpetsub
0102030405
06070809101112
13141516171819
20212223242526
2728293031

Priključi se:

Preporučujemo:

Pišite nam
Ukoliko imate ideju ili neki savjet koji bi mogao pomoći drugima, pišite nam na edin.alic@studio-moderna.com


Prati nas na Facebooku!

MOJI FAVORITI

Bilo vas je
4809
Powered by TopShop
u saradnji sa:
Powered by Blogger.ba